Omdat het kan: wijn uit een blikje

Omdat het kan: wijn uit een blikje
2526

De Australische retailer BWS verkoopt sinds kort wijn in blik. Witte en rode wijn, maar ook rosé en prosecco kun je er in blikjes van 250 ml kopen. BWS denkt dat de blikjes meer geschikt zijn om mee te nemen naar bijvoorbeeld een barbecue, picknick of evenement dan glas, en verwacht dat er behoefte aan is.

De retailer hoopt dat consumenten hierdoor ook eens voor een wijntje kiezen als ze naar zo’n sociaal samenzijn gaan. Volgens BWS is een blikje ook een goede optie als je geen hele fles nodig hebt of bijvoorbeeld tijdens een etentje verschillende wijnen bij iedere gang wilt serveren. De prijzen variëren van vijf tot acht Australische dollar voor een blikje en de drankhandel brengt gelijk verschillende bekende wijnmerken in blik op de markt.

Ook in Nederland hebben verschillende ondernemers geprobeerd wijn in blik tot een commercieel succes te maken, maar een echte hit lijkt het toch niet te zijn. Wie een alternatief voor glas wil, bijvoorbeeld voor een dagje strand of een middag in het park, kan op meerdere plekken wijn in een plastic flesje krijgen. Maar wie weet, kan wijn in blik een goed alternatief zijn voor een mixdrankje.