Nokia is terug met retro bananentelefoon

Nokia is terug met retro bananentelefoon
0
0
8312

Nokia, in het prille mobiele telefoontijdperk was die merknaam bijna synoniem voor een mobieltje en hoorde je de Nokia-ringtone overal. Maar nu heeft iedereen een smartphone van Apple, Samsung of Huawei en is het telefoonmerk een beetje vergeten. Dit jaar wordt, volgens Nokia, het jaar waarin het merk dan toch echt terugkomt. Met vijf nieuwe modellen, waaronder een heruitgave van de ‘bananentelefoon’ - de 8110 waar Keanu Reeves mee rondliep in The Matrix - gaat Nokia de concurrentiestrijd aan.

 
Juho Sarvikas, chief product officer bij Nokia’s moederbedrijf HMD Global, kondigde op de Mobile World Congress aan dat 2017 het bedrijf de mogelijkheid heeft geboden om ,,anders te gaan denken in de technologierace en zich weer te focussen op dat wat er voor consumenten echt toe doet”. Dit jaar is volgens Sarvikas een ‘kritiek jaar’ voor het merk in de voorbereiding op wereldwijde expansie.

 
,,Dit jaar zullen we ons product portfolio uitbreiden, we zullen onze aanwezigheid in de markten waarin we al opereren, verdiepen en we gaan selectief nieuwe markten betreden. We brengen innovatie waar het iets toe kan voegen aan je leven,” aldus Sarvikas.

 
,,Onze lange termijn-ambitie is om tot de top van de wereldwijde smartphonespelers te behoren.”
 
Na de iconische Nokia 3310 brengt Nokia dit voorjaar dus ook de 8110 terug op de markt. Deze Nokia klassieker werd eind jaren ’90 wereldberoemd als de ‘bananentelefoon’ uit The Matrix. De 8118 4G is een van de vijf nieuwe modellen die Nokia aankondigde tijdens de MCW 2018. Er komt ook een Nokia 6, Nokia 1, Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco.

 
https://youtu.be/XMxWao_4Ae4
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft