Netflix promoot nieuwe serie maak met lugubere ‘billboard’

Netflix promoot nieuwe serie maak met lugubere ‘billboard’
590

Neflix bedacht een creatieve, maar lugubere, manier om aandacht te trekken voor de nieuwe serie ‘Altered Carbon’. En dat blijkt te werken. Voorbijgangers zijn er niet over uit of ze het kunst vinden of horror: het bushokje in Hollywood waarin een lichaam in plastic in een abri lijkt te ademen.

Een naakte pop, die erg lijkt op een echt mens, zit in foetushouding in een soort plastic zak met een zuurstofmasker op. Alsof dat beeld alleen niet genoeg zou zijn om de argeloze buspassagier de stuipen op het lijf te jagen, voegde Netflix nog een spannend element toe: het lichaam ‘ademt’. De abri is reclame voor ‘Altered Carbon’, de nieuwe Netflix show die gebaseerd is op het werk van Richard K. Morgan en zich afspeelt in de toekomst, in een wereld waarin het menselijke bewustzijn bewaard kan blijven. Een belangrijk thema in de serie is de wedergeboorte.

Wachtende buspassagiers kunnen zomaar oog in oog komen te staan met de bijzondere advertentie. Het bushokje met het 3D lichaam in plastic is namelijk openbaar te zien in Santa Monica. Dat zal zeker niet door iedereen gewaardeerd worden: volwassenen kunnen er al van schrikken, maar het is eigenlijk al helemaal niet geschikt voor kinderen om dit beeld te zien, schrijft The Drum. Netflix zal verwachten kijkers voor de nieuwe serie te krijgen door hen de stuipen op het lijf te jagen. In ieder geval levert deze stunt ze veel media-aandacht op.