Netflix maakt talentenshow met John Legend

Netflix maakt talentenshow met John Legend
100

Netflix gaat iets nieuws doen: in samenwerking met zanger John Legend komt de online streamingdienst met een talentenjacht, genaamd ‘Rhythm & Flow’. Dat is te lezen op onder meer de website van Netflix-nederland.

De talentenjacht wordt geproduceerd door Netflix zelf en moet het tweede grote entertainmentprogramma van Netflix worden, na Ultimate Beastmaster. Over de inhoud van de show, eventuele uitzending van het voorselectieproces, en het spelelement is nog niet veel bekend. Wel is duidelijk dat de show een nieuw hiphoptalent naar voren wil brengen en dus voornamelijk draait om de muziekgenres hiphop, R&B en soul.

Het is in veel opzichten een bijzonder, niet voor de hand liggend experiment van Netflix. Niet in de laatste plaats omdat talentenshows als Idols en The Voice of Holland juist shows zijn die gezamenlijk en lineair worden gekeken, ondertussen druk gebruikmakend van social media als Twitter. Dat valt weg op het moment dat een show op een on demand-kanaal te zien is. Evenals de optie om als publiek te appen over wie de voorkeurskandidaat is.