NBCUniversal gaat tv maken voor Snap

NBCUniversal gaat tv maken voor Snap
208

Deze week maakte Snap Inc. bekend dat het social mediabedrijf een samenwerking is aangegaan met NBCUniversal voor een nieuwe digitale contentstudio voor Snaps Show-platform. NBCUniversal gaat Snap helpen met het opzetten van originele scripted programma’s.

Ondanks geduchte concurrentie van Netflix, Amazon, Hulu en andere aanbieders op de overvolle videomarkt, is dit volgens Forbes een verstandige zet van Snap. Snap heeft het grote voordeel ten opzichte van al die anderen dat het een zeer gewilde doelgroep voor marketeers bereikt: de jeugdige millennials en generatie Z. Al sinds de start van Snapchat in 2011 proberen marketeers deze groep via het populaire platform te bereiken en de nieuwe scripted content biedt hen die kans.

Snap moet er dan wel in slagen tv te gaan maken die wezenlijk anders is dan de traditionele videoproducties die nu de markt domineren. Jongeren spreek je daar niet mee aan. De nieuwe programma’s moeten in de eerste plaats mobiel entertainment bieden. De tieners van nu zijn opgegroeid met hun telefoon, zij hebben in tegenstelling tot eerdere generaties nooit zonder geleefd. Mobiel en mobiele video is wat zij kennen.

NBCUniversal heeft de ervaring met het produceren van content van hoge kwaliteit. Snapchat spreekt de digital native aan. Samen hebben zij de mogelijkheid om voor een radicale verandering in mobiele content te zorgen. Meer weten? Lees het hele artikel op Forbes.