NBA bereikt fans met ‘augmented reality game’

NBA bereikt fans met ‘augmented reality game’
200

De NBA heeft augmented reality omarmd als methode om fans warm te laten lopen voor het gooien van een balletje, waar ze zich ook bevinden, meldt The Drum. De NBA claimt hiermee de eerste Amerikaanse sport league te zijn die met een AR-game komt.

Het spelletjes is gratis te downloaden in de App Store. Spelers kunnen er een gooi naar de basketbalring in doen door gebruik te maken van de ingebouwde accelerometer in hun iPhone. Binnen 30 seconden moeten ze zo veel mogelijk ballen in de ring krijgen.,,We hebben altijd gezegd dat basketbal virtueel overal te spelen is - en vandaag krijgt deze uitspraak meer betekenis,” aldus Melissa Rosenthal Brenner, NBA senior vice president, Digital Media. ,,Augmented reality biedt legio fascinerende engaging mogelijkheden, dus we hopen dat onze fans de app zullen downloaden en hun vaardigheden zullen onderzoeken, waar dan ook.”

Als de app eenmaal geïnstalleerd is op de telefoon van de fans, komen er gedurende het basketbalseizoen ook follow ups. Natuurlijk kunnen resultaten via de app ook gedeeld worden via social media en iMessage.