Mobile advertising in 2017 overal en beter meetbaar

Mobile advertising in 2017 overal en beter meetbaar
0
0
8706

Iedereen zijn eigen virtuele assistent die aankoopkeuzes maakt. Steeds meer mobile verticale video’s. En meer inzicht en data voor adverteerders over wat de impact en het effect van mobile advertising is. Ook in apps.

 
Dat zijn volgens expert MobPro de belangrijkste mobile trends voor 2017. Het bureau schreef er een whitepaper over.

Wie de cijfers erbij haalt ziet hoe groot de impact van de smartphone op het dagelijks leven inmiddels is. Maar liefst 87 procent van de Nederlanders heeft er een. De helft van alle digitale media-tijd spenderen consumenten in apps op hun smartphones. Voor bedrijven belangrijk: 36 procent van alle online conversies in Nederland wordt al afgerekend met de mobiele telefoon. ,,In 2017 wordt mobile marketing modern marketing,” zegt CEO Diederick Ubels van MobPro.

De trends van 2017 volgens MobPro:

 
Mobile video
Nu lineair televisiekijken blijft afnemen, wordt mobile video steeds belangrijker. Over de impact van die video’s lopen de meningen uiteen. Eigen onderzoek van MobPro zegt dat die vergelijkbaar is met een tv-commercial, een recent onderzoek van Bain & Company wijst uit dat een tv-commercial veel langer blijft hangen en mensen meer aanspoort tot aankoop dan een online video. Wel is tv-reclame een stuk duurder.

Mobile video is iets anders dan het één-op-één door kopiëren van een tv-commercial naar smartphone. Dat is simpelweg niet effectief. MobPro heeft wat basistips voor de makers en adverteerders:

-Biedt click-to-play video’s in plaats van een irritante non-skippable video aan.

-Maak hem niet langer dan 10 seconden

-Maak hem verticaal

 
Virtuele assistent 
We kennen al Siri en Google Assistant, maar virtuele spraak gestuurde personal assistenten zullen als gevolg van deap learning van computers oprukken in 2017. Dat betekent werk aan de winkel voor marketeers. Waar vroeger zoekmachines met verschillende mogelijkheden en merken kwamen, zal de virtuele assistent één of hooguit twee mogelijkheden opnoemen. De vraag is hoe je als merk zorgt dat jij daarbij zit.

 
Audiospot via app
Volgens MobPro gaan merken hun audio-spot verspreiden via apps op de smartphone. Daardoor is meteen het bereik van die spot meetbaar en kunnen marketeers een radiocommercial opvolgen met een relevante display banner of video-advertentie in apps, of andersom.

 
Data is king 
Consumenten hun profiel laten afstaan in ruil voor unieke content blijkt niet te werken, vooral door het gebrek aan unieke content. De grote partijen als Google en Facebook, die enorme hoeveelheden data verzamelen om persoonlijke content aan te bieden, zullen daarom alleen maar groter en sterker worden.

 
Augmented reality 
Na Pokémon Go en Snapchat kwamen ook beautymerken op de proppen met een augmented reality app voor overlay make-up om kleuren en technieken op het gezicht uit te proberen. In 2017 zullen meer bedrijven de technologie toepassen. Snapchat lanceerde in de VS de Snapchat Spectacles: nu alleen nog een bril om vanaf je neus foto’s, video’s of GIF’jes te schieten, maar met veel meer mogelijkheden in de toekomst.

 
GfK meet impact mobile advertising 
Wilden marketeers tot nu toe vooral weten óf mobile advertising werkt, in 2017 ligt de focus op hóe het werkt en welke impact het heeft. Daarom heeft GfK als eerste onderzoeksbureau in Nederland een app ontwikkeld waarmee het onafhankelijk in-app onderzoeken kan opzetten. In 2017 zullen meer onafhankelijke onderzoeksbureaus investeren in dergelijke methodes.

 
Eén-op-één marketing 
Nu het gebruik van smartphones en apps blijft toenemen ontstaat de mogelijkheid voor één-op-één marketing op grote schaal. Aan de hand van data is het mogelijk om vast te stellen welke informatie, in welke app, met welke creatie, hoe vaak aan gebruikers is getoond. Zo kunnen merken consumenten op een relevant moment verschillende boodschappen laten zien of horen.

 
Betalen met de smartphone
De smartphone wordt steeds belangrijker in het betaalsysteem. Tot nu toe was contactloos betalen met smartphones enkel mogelijk met Android-toestellen, maar nu zijn ook de nieuwe iPhone modellen uitgerust met deze functionaliteit. In Londen is Apple Pay al volledig ingeburgerd.

 
Dynamische advertenties 
Nu de consument zich op elk platform en device beweegt worden dynamische advertenties belangrijker. Die passen zich automatisch aan de context van de gebruiker aan. Bijvoorbeeld aan de locatie, het platform, het tijdstip, het aantal keer dat hij de advertentie heeft gezien en aan de fase van het koopproces.

Het hele whitepaper is hier te downloaden.

 
 
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft