Mensen met een beperking roepen merken op lef te tonen

Mensen met een beperking roepen merken op lef te tonen
4186

Onderzoek onder 2000 Britten van mediabureau UM laat zien dat mensen met een beperking hinder ondervinden van de negatieve stereotypering van mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking in marketing en media. Merken zouden meer lef moeten hebben en hun campagnes vaker ook representatief moeten maken voor mensen met een beperking, schrijft The Drum.

Van de ondervraagde personen vond 64 procent dat de maatschappij een negatief stereotypisch beeld heeft van mensen met een beperking. Onder degene die zelf een beperking hebben, was dat percentage zelfs 75 procent. Volgens 62 procent zijn mensen met een geestelijke beperking maar weinig in advertenties te zien, omdat anderen zich daardoor oncomfortabel zouden kunnen voelen; 43 procent denkt dat dit komt, omdat het Britse publiek sowieso niet veel in aanraking komt met mensen met zo’n beperking.

Meer dan de helft van de respondenten gaf daarnaast aan dat ze denken dat mensen met een fysieke beperking stereotype worden weergegeven in advertenties. Van de mensen die zelf een fysieke beperking hebben, heeft 66 procent het gevoel dat de maatschappij ze het liefste ‘onder het tapijt zou vegen’.
Michael Brown, head of insight bij UM: ,,Mensen met een beperking zijn misschien wel de laatste grens in Britse advertenties, de laatst overgebleven grote consumentengroep die positiever benaderd zou moeten worden en minder als stereotype zou moeten worden weggezet.”