Meeste draadloze audioverbindingen in 2023 via bluetooth-technologie

Meeste draadloze audioverbindingen in 2023 via bluetooth-technologie
238

Door de aanhoudend grote en nog steeds groeiende vraag naar smartphones, zal het grootste deel van de draadloze audiomarkt in 2023 gebruikmaken van bluetooth-technologie, schrijft The Drum. Het marketingplatform baseert dit op onderzoek van Reportlinker waaruit blijkt dat de draadloze audiomarkt jaarlijks zal groeien met 10,06 procent; van 10,13 miljard dollar in 2016 naar 31,80 miljard dollar in 2023.

Doordat bluetooth ook kan linken met Wi-Fi- en ultra-breedbandtechnologie en het audioapparaten in staat stelt om ook ‘slim’ met elkaar te communiceren zonder dat daarbij gebruik gemaakt hoeft te worden van meer traditionele verbindingen, wordt de groei van bluetooth nog verder opgestuwd. De markt voor smartphones, tablets en wireless audio-devices blijft groeien de komende jaren (2017-2023), wat ook weer zorgt voor een verdere groei van de draadloze audiomarkt.

Bijna een kwart van de wereldwijde smartphonemarkt wordt ingenomen door Chinese smartphonemerken. India neemt de tweede plek in, waarmee de Amerikaanse merken samen op een derde plek uitkomen.