McDonald’s blijft investeren in tegenvallende app

McDonald’s blijft investeren in tegenvallende app
0
0
826

Sinds twee jaar probeert McDonald’s klanten in de Verenigde Staten ook online aan zich te binden via een mobiele app. Chief executive Steve Easterbrook vertelt nu dat de resultaten van die app in de Amerikaanse proeftuin nog ‘vrij laag’ zijn, schrijft The Drum, maar dat het bedrijf desondanks gelooft – en investeert – in digitaal.

 
In 2016, bij de introductie van het mobiele platform, was Easterbrook er nog volop van overtuigd dat de tool een succes zou worden en veel nieuwe data zou opleveren over McDonald’s-bezoekers. Via de tool ontvangen gebruikers persoonlijke aanbiedingen en ze kunnen er hun eten mee bestellen, zodat ze dat niet meer aan de counter hoeven te doen, maar het daar zo mee kunnen nemen. Daarbij verzamelt de app data over de gebruiker.

 
Nu, twee jaar later, is Easterbrooks enthousiasme wat getemperd. ,,Het huidige gebruik is vrij laag, maar het platform wordt steeds betrouwbaarder,” vertelde hij tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van dit jaar. ,,We hebben nog steeds dingen die we van onze kant willen verbeteren, waaronder de gebruikerservaring en de training van het restaurantpersoneel.” Het gebruik van de app is nog steeds relatief laag, maar Easterbrook ziet dat gebruikers vooral de mogelijkheid van het online plaatsen van hun bestelling wel weten te waarderen.

 
Easterbrook ging niet verder in op de exacte cijfers, maar vertelde wel dat McDonalds wil werken aan het verbeteren van het product zelf om meer gebruikers te trekken, in plaats van het vergroten van de marketinginvesteringen er in. ,,We gaan er in termen van promotie niet meer aan besteden, bijvoorbeeld, maar het is onafwendbaar dat klanten steeds vaker interactie met ons als merk en als bedrijf zullen hebben via hun telefoons. Dus het feit dat wij een fatsoenlijk product in de markt hebben is een pluspunt. We zijn enthousiast over het potentieel.”
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft