Marvel deelt nieuwe superheldenverhalen in podcasts

wolverine-the-long-night-marvel-stitcher1
4338

Afgelopen maand is ‘Wolverine: The Long Night’ in delen gereleased als podcast. Marvel is daarmee het meest recente grote bedrijf dat publiek probeert te bereiken via dit medium, nadat het aantal luisteraars in de VS de afgelopen jaren exponentieel is gegroeid, wat podcasts ook aantrekkelijker maakt voor adverteerders, schrijft The Drum.

Volgens cijfers van Edison Research is inmiddels 64 procent van de Amerikanen boven de 12 jaar bekend met podcastst. Het aantal luisteraars in de VS via platforms als Apple Music, Spotify, Stitcher en Audible wordt geschat op 73 miljoen dit jaar, tegenover 67 miljoen in 2017. De Wolverine-reeks wordt gelanceerd via moederbedrijf Scripps via het digitale audioplatform Stitcher.

,,Marvel zag een goede kans nu dit medium gegroeid is,” legt Fitzgibbons, chief marketing officer bij podcastnetwerk Midroll Media, dat het eerste stripboek van het bedrijf uitbracht als scripted content via podcast, uit aan The Drum. ,,Steeds meer merken starten ermee en zien er een manier in om een nieuw publiek op een nieuwe manier te bereiken en hun merk uit te breiden. De gesprekken met Marvel hierover begonnen anderhalf jaar geleden […] het zat dus al een tijdje in de pijpleiding. Ze hebben nu een nieuwe mediadivisie met doelen en verantwoordelijkheden rond het vinden van nieuwe platformen om het merk uit te breiden.”

Meer over de samenwerking tussen Midroll Media en Marvel lees je in het artikel op The Drum.