Marketingbaas M&S: ‘Schreeuw van de daken wat bedrijf speciaal maakt’

Marketingbaas M&S: ‘Schreeuw van de daken wat bedrijf speciaal maakt’
338

De nieuwe marketingbaas van de voedselafdeling van Marks & Spencer, Sharry Crammond, vindt dat het merk ,,harder moet schreeuwen” over ,,onderwerpen die klanten belangrijk vinden”.

Dit vertelt ze in een gesprek met MarketingWeek, naar aanleiding van de nieuwe campagne die vorige week van start ging. In deze campagne, die gecreëerd is door Grey London, maakt M&S duidelijk dat het concern begaan is met de herkomst van het eten dat het verkoopt, en dat het ook weet waar het vandaan komt.

Met de campagne wil M&S laten zien wat het bedrijf ‘speciaal’ maakt. ‘We trace it, so you can trust it’ bestaat uit advertenties in de pers, radiocommercials en digitale promotie waarin M&S zich onderscheidt van anderen op basis van de kennis van de herkomst van de producten in de winkels. M&S claimt de enige Britse retailer te zijn die van ieder stuk rundvlees dat het verkoopt precies weet waar het vandaan komt, helemaal tot aan de boerderij en zelfs de individuele koe.

,,Sinds ik bij M&S werk, verbaas ik me over de verhalen achter onze producten,” vertelt Sharry Crammond. ,,Het is zo indrukwekkend om te zien hoe ver onze mensen gaan om het beste aan onze consumenten te kunnen aanbieden. Maar in het verleden hebben we daar vaak niet hard genoeg over geschreeuwd. Dat gaat veranderen. Ik wil naar voren brengen wat M&S speciaal maakt en wat ons onderscheidt.”

Lees het complete interview met Sharry Crammond op MarketingWeek.