Lidl opent ‘winkel’ in GTST 

Lidl opent ‘winkel’ in GTST 
394

Vanaf volgende week is er een Lidl-filiaal in Meerdijk, het fictieve dorp waar de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden' zich afspeelt. De samenwerking tussen Lidl en GTST is onderdeel van de merkstrategie en de arbeidsmarktcampagne van de discountsupermarkt. De nieuwe Lidl is dan ook niet alleen de plek waar de soapies voordelig hun dagelijkse boodschappen doen, het wordt ook de werkplek van een van de personages. De supermarktketen wil zich hiermee merk en werkgever op de kaart zetten.

,,GTST is uitgegroeid tot de best bekeken Nederlandse serie en een sterk eigentijds en transmediaal merk. Met de televisieserie, de website, de Meerdijk-app, social media, events en licensing worden verhalen steeds via een ander complementair platform aan de kijker verteld,” aldus Joyce Borghardt, sales director Branded Content bij RTL. ,,De samenwerking met Lidl is hier een mooi voorbeeld van: het verhaal start in de serie door het integreren van Lidl in Meerdijk en door er een personage daadwerkelijk te laten werken en wordt onder andere verder verteld in de app.”

Lidl bestaat ruim 20 jaar in Nederland en heeft zo’n 18.500 medewerkers, waarvan de meeste werken in een van de ruim 400 winkels. Die rol als werkgever wil Lidl naar voren brengen in de campagne. Lianne Toebes, Manager Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment Lidl Nederland: ,,Lidl staat met haar filialen middenin de samenleving. Daarnaast zijn we een veelzijdige werkgever en dat willen we graag laten zien door als dynamisch bedrijf zichtbaar te zijn in Nederlands’ populairste serie.”

Vanaf 6 november maken de GTST-kijkers kennis met het nieuwe personage dat gaat werken bij de Lidl in soapdorp Meerdijk. En dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat Ludo en Janine dit jaar smullen van een volledig uit kant-en-klare ‘Delicieux’-producten samengesteld Kerstdiner.