Lidl komt met ‘wijn-chatbot’ als sommelier

Lidl komt met ‘wijn-chatbot’ als sommelier
464

De Engelse Lidl heeft een speciale wijn-app gelanceerd, voorzien van een wijn chatbot. De chatbot heet Margot en functioneert door middel van artificial intelligence. De vol-automatische, door AI-bestuurde, Facebook Messenger chatbot moet de Britse consument helpen bij het kiezen van de juiste Lidl-wijn en houdt daarbij rekening met je budget en je menu.

Margot beantwoordt via Facebook Messenger vragen van klanten zoals ‘Welke Chileense wijnen kosten bij jullie minder dan 6 pond?’, ‘Welke wijn past het beste bij gegrilde zalm?’ of ‘Wat zorgt ervoor dat een wijn zoet smaakt?’. Klanten kunnen Margot bereiken via de Engelse Lidl-pagina via hun Facebook-app.

Steeds meer retailers zetten AI en chatbots in om hun klanten online te woord te kunnen staan. Zij verwachten op die manier sneller een persoonlijk antwoord te kunnen geven op veel voorkomende vragen van consumenten. Lidl wil met de chatbot tegemoet komen aan de vragen van klanten die steeds meer willen weten over wijn en over wijn-spijscombinaties en die ook graag verschillende wijnen willen proberen.