Lego vernieuwt door ideeën van fanatieke bouwers

Lego vernieuwt door ideeën van fanatieke bouwers
324

Het gaat goed met Lego. Vorig jaar nam het speelgoedmerk zelfs het stokje over van Ferrari, met de titel ‘The World’s Most Powerful Brand’ volgens Brand Finance.

 
En dat komt misschien wel door de goedwerkende marketingstunts en campagnes. Zo ook nu, want bouwen met Lego blijkt ‘serious business’. Het bedrijf roept Lego-bouwers massaal op om hun meest bijzondere bouwwerk te delen. Met de wedstrijd Lego Ideas hoopt het op duizenden aanmeldingen.

Het idee is simpel: je pitcht je idee via de website met een foto of een model van jouw Lego werk. Of je gebruikt hiervoor hun eigen Lego Digital Designer app. Krijgt jouw Lego ontwerp minimaal 10.000 supporters, dan komt er een officiële Lego Review door een panel van internationale designers en architecten. Als zij besluiten dat jouw idee naar hun idee briljant is, dan zal Lego het ook daadwerkelijk produceren. Goede marketing en een slimme manier om zijn product te vernieuwen. Daarbij is het alleen al leuk om op de site te kijken naar alle bijzondere en grappige bouwwerkjes.

frank.news/Lego vernieuwt door ideeën van fanatieke bouwers