Lego brengt duurzame blokjes op de markt

legobrengtduurzameblokjes
0
0
1606

Speelgoedfabrikant Lego komt zijn belofte van eerder dit jaar na en komt met een nieuwe lijn steentjes die gemaakt zijn van plastic uit suikerriet.

De top van het Deense bedrijf kondigde begin 2018 aan met duurzame stenen in de schappen wilden leggen. Het 'groene' assortiment onder de naam 'Plants from Plants' wordt de komende dagen gratis meegegeven aan klanten die meer dan veertig dollarof euro besteden in een Lego-winkel in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Oostenrijk. Of de duurzame stenen ook in Nederland te koop zijn, is niet bekend.

Lego wil in 2030 het grootste deel van het speelgoed uit plantaardige bronnen en gerecyclede materialen produceren. De steentjes uit suikerriet zijn vervaardigd volgens de richtlijnen van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Hoewel het materiaal nog niet biologisch afbreekbaar is, kan het worden gerecycled.

Een Lego-woordvoerder laat weten: ,,We willen een positieve impact hebben op de wereld om ons heen en we werken er hard aan om speelgoed te maken voor kinderen die duurzame materialen bevatten."

Steeds meer merken willen plastic gaan weren uit hun productieproces. Eerder lieten Coca-Cola en Evian al weten het issue hoog op de agenda te hebben. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft