Knap staaltje omdenken: ‘sh**thole’ als geuzennaam voor Haïti

Knap staaltje omdenken: ‘sh**thole’ als geuzennaam voor Haïti
820

Dat de Amerikaanse president Trump er niet op uit is om me iedereen bevriend te blijven, is inmiddels wel duidelijk. Hij schrikt niet terug voor het gebruik van harde, ‘on-presidentiële’, woorden als hij het heeft over iets dat hem niet aanstaat.

Zo had hij het laatst over ‘shithole countries’, waarmee hij landen als Haïti bedoelde. Natuurlijk werd daar door de meeste mensen woedend op gereageerd, maar een creatief Caribisch bureau bedacht iets anders: Parkour Studio probeert geld bij elkaar te krijgen voor een billboard- en printcampagne in Washington DC waarbij Trumps woorden gebruikt zullen worden als geuzennaam voor Haïti, schrijft AdWeek.

Het geld dat Fabien Dodard, creatief director bij Parkour Studio, bij elkaar probeert te krijgen, zal worden gebruikt voor een campagne waarin het woord ‘shithole’ - dan gespeld als ‘sh**hole’ -  voor iets positiefs staat. Hiervoor wil hij 40.000 dollar bij elkaar krijgen voor zijn project ‘Greetings from sh**hole island’; de teller op GoFundMe staat nu op zo’n 8000 dollar. Hoe meer geld hij binnenkrijgt, hoe meer billboards in Washington zullen verschijnen met teksten als ‘A majestic sh**hole awaits’, ‘You bring the sunscreen. We bring the sh**hole’ en ‘Our sh**hole beaches go on for days’. Ook ligt er al een brief aan president Trump klaar voor publicatie in de New York Times.