Kipling gaat (een klein beetje) anders worden

Kipling-tas
0
0
2230

Dertig jaar nadat de eerste lichtgewicht tassen met de kenmerkende aap-sleutelhanger in de winkels verschenen, kiest het Belgische Kipling voor een rebranding. Door te kiezen voor minder variatie, maar de varianten die het aanbiedt grootser aan te pakken, hoopt het tassenmerk de millennial voor zich te winnen.

Met de rebranding van de Kiplingtas wil het merk daarnaast de relatie met bestaande klanten verbeteren en zich meer richten op de belangrijkste aankoopmomenten, zoals 'back to school'. Kipling gaat onder andere het kleurenpallet waarin de tassencollectie verkrijgbaar is, verkleinen en ook de sleutelhanger met het aapje moet eraan geloven. Kiplings mascotte wordt voor sommige stijlen aangepast. Ook wil Kipling vooral tassen in de markt brengen die passen bij de 'on-the-go'-mentaliteit van de jongere consument.

Kiplings global president Vera Breuer vindt dat Kipling weer smoel moet krijgen en minder roze moet zijn. Het moet een volwassen tassenmerk worden dat zich onderscheidt van de massa. ,,We zullen de aapjes blijven houden, dat is een erg sterk element van het merk, maar ze zullen wat meer volwassen zijn. We gaan van een 'maak me blij'- merk, wat het merk het afgelopen jaar vooral wilde zijn, naar een merk dat niemand voorschrijft dat hij blij moet zijn. We zijn hier voor de lifestyle van mensen die in beweging zijn, die onderweg zijn, aan het reizen en ontdekken."

De komende tijd is Kiplings belangrijkste KPI dan ook het aantrekken van nieuwe klanten om zich daarna te richten op het consolideren van die relaties in plaats van uitbreiden. Het mantra is 'doe minder, maar wel groter'. Meer over Kiplings rebrand en het interview met Breuer lees je op Marketingweek.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft