Kinderen helpen kinderen met Legofilmpjes

Kinderen helpen kinderen met Legofilmpjes
174

Best slim: kinderen laten meedenken over een filmpje voor kinderen. Eind november, op Unicef Wereld Kinderdag, nodigde Lego in de VS vier 10-jarigen uit op Lego’s kantoor. Ze mochten daar een animatiefilm bedenken over het belang van het recht voor kinderen om te mogen spelen. Het resultaat: een Lego-spotje dat niet alleen gericht is op kinderen, maar ook door kinderen gemaakt is.

Met het filmpje vragen Lego en Unicef aandacht voor onderzoek waaruit blijkt dat wereldwijd bijna 250 miljoen kinderen zich niet optimaal kunnen ontwikkelen, doordat zij niet kunnen spelen, geen les krijgen of onvoldoende te eten hebben. Sinds deze week is het filmpje verspreid via Lego’s social kanalen in de Verenigde Staten; het project komt van PR bureau Edelman in samenwerking met animatiestudio Brick Nerd.

De vier kinderen die het filmpje mochten bedenken, hadden hun plek via een wedstrijd verdiend. Kinderen moesten daarvoor een poster tekenen waarin ze de kracht van spel tot uitdrukking moesten brengen en waarin ze ook lieten zien wat het recht voor kinderen om te kunnen spelen voor henzelf betekende. Daarnaast moesten ze in een video van maximaal een minuut uitleg geven bij hun poster.

De winnaars kwamen met eigen ideeën voor de stop-motion video. Ze bedachten dat het over een huis moest gaan waarin niet gespeeld wordt. Een verveeld kind zit stil terwijl zijn vader een krant leest met de toepasselijke titel ‘The Winter Times’. Dan maakt een superheld zijn entree, met een papegaai, kat en hond als metgezel. Deze held, ‘Fantasy Force’, brengt vreugde in het huis.
Om het resultaat te zien – het uiteindelijke stop-motion filmpje – moet je even naar website van Creativity Online. De making off ervan zie je hier: