Kijkshop laat klanten elkaar adviseren via platform

Kijkshop laat klanten elkaar adviseren via platform
238

Tevreden klanten zijn je beste marketinginstrument, weten ze ook bij Kijkshop. De winkel beloont daarom klanten die andere klanten verleiden tot een aankoop via het nieuwe people 2 people-platform met 5 procent commissie. Via de ‘Kijk bij Mij’-app, onderdeel van dit platform, kunnen consumenten andere consumenten over hun aankoop adviseren via live video.

Goed voor de verkopen, goed voor de portemonnee van de adviserende klanten, en goed voor consumenten met vragen, want de winkel wil haar klanten via dit platform het snelste, beste en meest vriendelijke advies van Nederland geven. ,,Kijkshop weet straks alles van alles,’’ kopt het persbericht dan ook.

Eigenaar en CEO Björn Serving zet sinds dit jaar dan ook vol in op deze ‘consumenten platform strategie’, omdat hij gelooft dat consumenten andere consumenten vele malen beter kunnen adviseren dan de gemiddelde winkelmedewerker. Kijkshop trekt naar eigen zeggen 1 miljoen winkelbezoekers per maand en 1 miljoen online bezoekers. Op ‘korte termijn’ wil het bedrijf 100.000 consumenten aansluiten op het platform, dat ontwikkeld is door TheONE, een nieuwe entiteit van Kijkshop die in augustus 1 miljoen euro ophaalde via crowdfunding.

,,Door zoveel kennis te ontsluiten wordt niet alleen het aankoopproces makkelijker, sneller en leuker voor de consument,” aldus Serving. ,,Wij weten straks met elkaar alles van alles. Dan wordt het mogelijk om een onbegrensd assortiment aan te bieden.” Consumenten geven alleen advies, de aankoop, verzending en garantie verlopen via Kijkshop zelf. De fysieke winkels en de klantenservice blijven hiervoor van belang. Serving: ,,Consumenten zullen altijd behoefte hebben aan contact met een medewerker.”

De ‘Kijk bij Mij’-app is beschikbaar voor Apple en Android. Kijkshop-entiteit TheONE heeft plannen om het platform na Kijkshop zelf ook uit te rollen naar andere retailers in Europa.