KFC verspreidt Valentijnskaarten met geur van gefrituurde kip

KFC verspreidt Valentijnskaarten met geur van gefrituurde kip
688
Beeld: Agency Wieden+Kennedy.

Of je er het hart van je Valentijn mee veroverd, betwijfel ik, maar origineel is het wel: de Amerikaanse KFC heeft Valentijnskaarten laten maken die ruiken naar gefrituurde kip. De ‘scratch ’n sniff’-kaarten met daarop teksten als ‘We’re two peas in a chicken pot pie’ en ‘You make me feel so finger lickin’ good’ geven, als je ze openkrast, die typische KFC-kippengeur af.

Ze zijn gemaakt als promotie voor KFC’s 10 dollar deelmaaltijden. Perfect voor twee, aldus KFC. De kaartjes met een foto van kolonel Sanders met een kippengerecht worden weggegeven bij zo’n maaltijd van 10 dollar in deelnemende restaurants door heel Amerika. Door zo’n kaartje te sturen aan je Valentijn, deel je je liefde voor gefrituurde kip met diegene. Wel zo handig als jullie die liefde alvast met elkaar delen.

Naast de geurkaartjes liet KFC ook een reeks geanimeerde gifjes maken door search engine Tenor. Deze kunnen via messaging apps gedeeld worden met de hashtag #kfcvalentine. Ook deze zijn voorzien van de beeltenis van kolonel Sanders met een kippetje en hebben teksten als ‘To: My Lil’ Popcorn Nugget. From: Your Hot Wing. Be Mine’ en ‘I love you… like the colonel loves chicken’.

The Drum refereert aan eerdere voorbeelden waarin KFC gebruik maakte van innovatieve methoden om geur toe te voegen aan reclame-uitingen. Zo kwam de fastfoodketen twee jaar geleden met geurkaarsen voorzien van KFC-geur als onderdeel van een social media-weggeefactie. En introduceerde het een lijn met eetbare nagellak in Hong Kong in de kipsmaken ‘Original’ en ‘Hot and Spicey’.