Jouw Instagramwereld is niet de echte wereld

Jouw Instagramwereld is niet de echte wereld
230

De Russische luchtvaartmaatschappij S7 stimuleert mensen in hun nieuwste campagne om de wereld van social media in te ruilen voor een reis door de echte wereld. Het campagnespotje is gemaakt door het Russische bureau Stereotactic en Salomon Ligthelm (Stink) en stelt op een aantrekkelijke manier de hedendaagse digitale obsessies en verslaving aan de kaak.

De voice-over memoreert dat de wereld tot een plek is geworden waar je plaatsen ‘liked’ waar je nog nooit bent geweest en waar je mensen volgt die je nog nooit hebt ontmoet. Door de hele commercial heen zien we beelden van prachtige plaatsen die verstoord worden door symbolen die we kennen van de bekende social media, zoals een hartje in Instagram-stijl, filters en Snapchat-stijl gimmicks. Een man probeert een aap aan te raken in het regenwoud, maar het blijkt virtual reality te zijn.

In de tweede acte van het spotje herinnert de voice-over ons eraan dat de wereld groter is dan onze handpalm en dat die wereld er is om écht te ontdekken. Nu pas krijgt de kijker al die prachtige beelden van de wereld echt te zien, zonder filters en icoontjes.

Naast de campagne, die behalve de tv-spot ook bestaat uit een printcampagne, lanceert S7 ook een app van de hand van Stink. In die app kun je foto’s uploaden van bestemmingen die je graag zou willen bezoeken. De app creëert hiervan een visual van het ticket naar de gekozen bestemming. Deel je deze online, dan krijg je korting op het echte ticket.