Jinek houdt Facebook live-event met chatbot

Jinek houdt Facebook live-event met chatbot
138

Begin dit jaar lanceerde Eva Jinek tegelijkertijd met haar platform evajinek.nl een Eva-chatbot op Facebook Messenger. Nu komt Jinek met een vernieuwde interactieve versie van deze chatbot.

Gebruikers kunnen via de chatbot dagelijks Eva’s nieuws krijgen op een moment waarop het hen uitkomt. Op dinsdag 8 augustus van 12.30 tot 13.30 uur beantwoordt Eva Jinek via de Eva-chatbot op Facebook Messenger vragen tijdens een Facebook live-sessie.

Jineks platform evajinek.nl is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de bestbezochte websites van de NPO en trekt per maand ongeveer een half miljoen unieke bezoekers. Het Facebook live-event biedt kijkers de mogelijkheid om meer te weten te komen over de presentatrice die normaal gesproken vooral vragen stelt en het antwoorden aan anderen laat.

Eva Jinek: ,,Mijn platform is voor mensen die - net als ik - niet alles al zeker weten. We proberen andere perspectieven te laten zien en vooral om je een beetje aan het denken zetten. Nieuwsgierigheid staat voorop, daar leef ik voor. Onze blik is breed, dus actualiteiten en de wereld om ons heen, maar we besteden ook expliciet aandacht aan onderwerpen waar ik speciale belangstelling voor heb: de Amerikaanse cultuur en politiek en het feminisme. Maar soms heb je gewoon even zin om te kijken naar katten en mini-taco's, en bij ons kan dat allemaal!”