Jamie Oliver en Jaguar maken keuken op wielen

Jamie Oliver en Jaguar maken keuken op wielen
172

De samenwerking tussen de Britse chefkok Jamie Oliver en SUV-bouwer Jaguar Land Rover heeft geleid tot een wel heel bijzondere ‘foodtruck’. Deze keuken op wielen is de ultieme gezinsauto voor de kok zelf. Onderdeel van de samenwerking is een filmpje dat Jaguar gemaakt heeft van de ‘making off’ van de unieke Discovery. Jamie Oliver laat hierin op zijn eigen onnavolgbaar enthousiaste wijze alle features van zijn ‘droomauto’ zien.

De wagen is niet alleen uitgerust met een koelkast en een uittrekbare keukentafel, maar ook met een broodrooster (tussen de voorstoelen), een slow-cooker en een pastamaker. Het voertuig is gemaakt door Jaguar Land Rover’s Special Vehicle Operations (SVO). Hoe deze wel heel speciale keuken op wielen tot stand is gekomen, is natuurlijk te zien op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

,,Deze samenwerking laat de aantrekkingskracht van Jamie en zijn content in de volle breedte zien. We willen ons publiek continu inspireren met innovatieve storytelling, producten en services,” zegt Lisa Tookey, chief revenue officer en head of commercial partnerships bij de Jamie Oliver Group.

David Fairbairn, head of bespoke bij SVO: ,,Als team hadden we ons nooit kunnen voorstellen dat iemand ons zou vragen een wagen te maken die boter kan karnen, dus het was erg leuk om samen te werken met Jamie en zijn ideeën tot leven te brengen. Hij probeerde echt de grenzen te verleggen van wat mogelijk was met dit veelzijdige voertuig en het team heeft de uitdaging volledig omarmd.”