International Film Festival Rotterdam gaat VR-film stimuleren

International Film Festival Rotterdam gaat VR-film stimuleren
232

In een snel veranderd medialandschap, waarin film en technologie steeds meer naar elkaar toe groeien, kan ook een groot filmfestival als het International Film Festival Rotterdam (IFFR) niet achterblijven met Virtual Reality.

 
Daarom kondigde het festival zijn eerste samenwerking aan met VR Days Europe. Het idee is dat ze samen nieuwe vormen van beeldervaring gaan stimuleren en op zoek gaan naar duurzame business modellen voor VR-film en -storytelling.

 
Tijdens de tweede editie van VR Days Europe in Amsterdam, worden filmmakers opgeroepen hun VR-projecten in te dienen voor het IFFR. Een jury bestaande uit VR-, film- en technologie-experts selecteert hieruit drie projecten die zich tijdens het IFFR in 2017 mogen presenteren aan de internationale markt. Janneke Staarink, zakelijk directeur IFFR: ,, VR is volop in ontwikkeling. De samenwerking met VR Days Europe geeft ons festival de mogelijkheid meer kennis op te doen over het genre. We kunnen veel van elkaar leren en de sector gezamenlijk weer een stap vooruit brengen".