Instagram biedt merken pollfunctie

Instagram biedt merken pollfunctie
172

Instagram heeft een nieuwe feature geïntroduceerd om meer merken aan het platform te verbinden, meldt Marketing Week. Een interactieve poll sticker in Stories biedt merken de mogelijkheid een vraag te stellen en real time de antwoorden daarop van hun volgers te zien. Hiermee krijgen merken de kans om direct in Instagram Stories met volgers in contact te komen.

Als een merk een poll heeft aangemaakt en deze deelt, kunnen volgers daar direct op reageren. Ze kunnen meteen hun stem uitbrengen en de resultaten worden ook real time geplaatst. Net als bij andere Stories het geval is, zullen ook de polls automatisch na 24 uur weer verdwijnen.

Instagram doet zelf al een aantal suggesties voor vragen die merken dan zoal in zo’n poll aan hun volgers kunnen stellen. Een poll is bijvoorbeeld heel geschikt om volgers te laten meebeslissen over een nieuwe productsmaak of -kleur door hiervoor verschillende opties te geven. Of denk aan het delen van meerdere items uit een nieuwe collectie en volgers vragen aan te geven welk item hun favoriete is.