Innocent experimenteert met ‘slimme’ outdoor advertising 

Innocent experimenteert met ‘slimme’ outdoor advertising 
274

Innocent Drinks test een gloednieuwe digitale out of home (DOOH) programmatic aankoopmethode waarmee gericht geadverteerd kan worden op basis van geo-locatie data, zo schrijft The Drum. Het Britse merk maakt hiervoor gebruik van een automated trading desk technologie die ontwikkeld is door MediaCom.

De campagne voorziet DOOH-schermen in verschillende Engelse steden, waaronder Manchester, Londen en Birmingham, van gerichte reclame voor Innocents nieuwe smoothielijn, Super Juice. De technologie maakt gebruik van anonieme publieksdata om het optimale tijdstip te bepalen waarop de on-screen reclame getoond wordt. De schermen zijn daardoor allemaal anders en hebben een uniek dag- en uurschema.

Hiervoor gebruikt MediaCom collectieve gebruikersinsights van mobiele devices die verzameld worden door dataspecialist Mobsta. MediaCom heeft tegen The Drum verteld dat het gaat om meer dan 55 miljoen geolocatie datapunten die samen de insights leveren en dat deze techniek de komende maanden verder uitgerold gaat worden naar andere klanten.

Ieder scherm is niet alleen uniek door de timing waarop advertenties erop getoond worden, ook worden de advertenties zelf aangepast afhankelijk van de plek waarop het scherm staat. Zo is de getoonde boodschap in iedere stad anders en op sommige plekken kan deze zelfs binnen een stad variëren.,,Met deze technologie zijn we op weg naar het leveren van insights gebaseerd op zeer gerichte data en dit data-gedreven aankopen leidt tot meer datapunten waarvan we kunnen leren voor toekomstige campagnes, waardoor we de relevante personen op het juiste moment kunnen bereiken,” aldus Arran Javed, hoofd out-of-home trading bij MediaCom. ,,Onze nieuwe desk betekent dat het nu meer om de mensen gaat dan om de panelen.”