Inkomsten YouTubers dalen door nieuwe controles Google

Inkomsten YouTubers dalen door nieuwe controles Google
0
0
1232
Door Mathilde Min

Strengere controles van Google op YouTube-content blijkt voor sommige contentmakers negatieve financiële gevolgen te hebben. Om tegemoet te komen aan bezwaren van adverteerders op het tonen van hun advertenties naast aanstootgevende en extremistische content, heeft Google nieuwe richtlijnen ingevoerd. Sommige contentmakers die geld verdienen aan advertenties die bij hun YouTube-filmpjes geplaatst worden, zien hun inkomsten hierdoor dalen.

 
Google voelde de noodzaak snel in actie te komen, nadat meerdere grote adverteerders de afgelopen weken hun Google-advertenties staakten. De bedrijven, merken en overheden vreesden reputatieschade, omdat hun advertenties bleken te verschijnen naast dubieuze content op YouTube. Om het vertrouwen van deze belangrijke adverteerders in Google te herstellen, beloofde het bedrijf direct maatregelen te nemen en content strenger te gaan controleren.

Het effect van dit veranderde beleid is gelijk merkbaar in de portemonnee van contentmakers die minder advertenties bij hun filmpjes geplaatst krijgen. ,,Als je de afgelopen weken fluctuaties ziet in je inkomsten, kan dit komen doordat we het advertentiesysteem nog aan het finetunen zijn om tegemoet te komen aan de zorgen [van adverteerders]. Als je van mening bent dat een video onterecht demonetized is, maak dan bezwaar door op het gele $-teken te klikken naast de video in Video Manager,” zo adviseert een YouTube communitymanager via The Drum.

De nieuwe richtlijnen zijn snel ingevoerd en blijken voor veel verwarring te  zorgen. Meerdere contentmakers uiten hun zorgen over onduidelijkheid en inconsistente regels.

 
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft