Hoe moeilijk kan het zijn? Designmissers gebundeld in boek

Hoe moeilijk kan het zijn? Designmissers gebundeld in boek
164
In een bundeling van zijn Volkskrant-columns onder de titel Hoe moeilijk kan het zijn? schrijft Jasper van Kuijk op een hilarische en herkenbare wijze over de ergernissen van designmissers in de digitale wereld.
Van Kuijk, docent industrieel ontwerpen aan de TU Delft, maar ook onderzoeker en succesvol cabaretier, schrijft zijn frustraties kwijt vol anekdotes over moeilijk te bedienen apparaten. Iets waar bedrijven in deze wereld een hoop van zouden kunnen leren.

De meeste apparaten die wij gebruiken kennen gelukkig een USB-kabel. Maar het ontwerpen van nieuwe apparaten is ook niet altijd even makkelijk. Daar komt bij dat veel digitale apparaten meerdere functies hebben. Een paar bekende missers die in zijn boek voorbij komen zijn onder andere de Samsung Galaxy Note 5, die met een pennetje werd geleverd dat je kon wegsteken. Al snel bleek dat je het pennetje er daarna met geen mogelijkheid weer uit kreeg. Maar ook de Apple muis met maar één knop staat er tussen. Die was niet erg handig voor functies van Windows waarvoor je juist ook een rechter muisknop nodig hebt.

Jasper van Kuijk