Hoe Le Monde de strijd aangaat tegen adblocker gebruikers

Hoe Le Monde de strijd aangaat tegen adblocker gebruikers
178
Hoe ga je als nieuwssite om met gebruikers die een adblocker installeren? Vraag je ze subtiel en vriendelijk of ze deze uit willen zetten? Laat je ze alsnog alle content zien, ondanks dat ze een adblocker hebben?
De Franse website van Le Monde kiest ervoor om ze voortaan helemaal te blokken van hun content, tenzij ze al hun adblockers uitschakelen. En ze zijn niet de enige. Veel grote Franse nieuwssites hebben collectief tegen adblockers gestreden tijdens twee experimenten afgelopen maart en september.

Als we kijken naar Le Monde, dan zien we dat ze vooral testen┬á hebben gedaan met de verschillende manieren waarop ze hun websitebezoekers vroegen om de adblocker uit te schakelen. Eentje met een foto van de hoofdredacteur met daarbij een korte uitleg over hun verdienmodel en een met een meer diepgaande boodschap over hoeveel journalisten bij Le Monde werken en hoe belangrijk het is dat zij voldoende inkomsten genereren om hun werk goed te blijven doen. Deze laatste versie bleek het meest effici├źnt.

Le Monde 2