Het goede voornemen van tabaksgigant Philip Morris: stoppen met sigaretten

Het goede voornemen van tabaksgigant Philip Morris: stoppen met sigaretten
3190

Philip Morris, een van ’s werelds grootste sigarettenmakers, maakt met een nieuwe campagne zijn goede voornemen voor 2018 bekend. De producent van onder andere de Marlboro-sigaret wil in het nieuwe jaar dat de sigaret uit het straatbeeld verdwijnt.

Een nobel streven en commercieel ook wel een verstandige zet, nu de tabaksmarkt krimpt en steeds meer mensen bewuster willen leven. Helemaal stoppen met roken kan, maar hoeft niet. De tabaksproducent wijst de verstokte roker graag op alternatieven voor zijn vertrouwde sigaret die Phillip Morris ‘toevallig’ ook in het assortiment heeft, zoals de e-sigaret.

Op de website zegt Philip Morris International (PMI) te werken aan een rookvrije toekomst. Om die dichterbij te brengen, heeft het concern een ‘dramatische beslissing’ genomen. Het bedrijf wil verder bouwen op gezondere rookvrije producten met het doel dat deze, op termijn, de sigaret volledig zullen vervangen. Om dit te bereiken gaat Phillip Morris nog meer investeren in de ontwikkeling en verkoop van producten die de roker zijn nicotine leveren, zonder de schadelijke rook, en rokers ook actief stimuleren om over te stappen op deze nieuwe producten door reclame.

Sigaret opgeven
De Britse en Ierse tak van het wereldwijde concern, Philip Morris Limited (PML), doet daar nog een schepje bovenop. In de vandaag gelanceerde campagne maakt de tabaksgigant zijn goede voornemen voor 2018 bekend: ‘we proberen de sigaret op te geven’. De campagne bestaat onder meer uit een website met informatie over stoppen met roken en overstappen op gezondere alternatieven, en advertenties in Britse kranten als The Times, The Sun en Daily Mirror. Reclame maken voor tabaksproducten mag niet meer sinds een wet het promoten ervan sinds 2002 aan banden legde, maar deze campagne mag dan weer wel, omdat er geen tabak in gepromoot wordt.

,,We geloven dat we een belangrijke rol spelen bij de creatie van een rookvrij Verenigd Koninkrijk,” schrijft Peter Nixon, managing director van PML, aan de Britse premier. ,,De commitments die vandaag bekend zijn gemaakt vormen praktische stappen die dat doel versneld dichterbij kunnen brengen. We erkennen dat nooit beginnen met roken – of helemaal stoppen – altijd de beste optie is. Maar voor hen die blijven roken, zijn meer alternatieven voor handen in het Verenigd Koninkrijk dan ooit tevoren.”