Half-Nederlandse Bella Hadid ‘meest begeerde’ social influencer

Half-Nederlandse Bella Hadid ‘meest begeerde’ social influencer
180

Drie vrouwelijke modellen voeren de lijst van Celebrity Intelligence met meest begeerde beroemde social influencers van 2017 aan, meldt The Drum. Het zijn de half-Nederlandse zusjes Gigi en Bella Hadid en de Amerikaanse Kendall Jenner. Ook verder staan er veel modellen in de lijst, maar ook een aantal ‘bad boys en girls’, waaronder Snoop Dogg en Slick Woods.

Celebrity Intelligence nam 60.000 profielen van beroemdheden mee in het onderzoek, waaruit het digitale bureau uiteindelijk de twintig meest begeerde selecteerde. Model Bella Hadid steeg in 2017 zes plaatsen, wat haar de nummer 1 van afgelopen jaar maakt. Ze sloot veertien deals met designermerken, waaronder Versace, Bulgari, Fendi en Alexander Wang. Die merken begeerden haar, maar vooral haar 960.000 Twittervolgers en 16,4 miljoen fans op Instagram. Die social fans van Bella blijken wel te houden van luxemerken als Chanel en Christian Dior, wat haar erg gewild maakt als influencer in het dure segment.

Haar zus, Gigi Hadid - ook model - neemt de derde plek op de lijst in. Zij werkte vorig jaar voor merken als Vogue Eyewear en Moschino en lanceerde haar eigen collectie bij Maybelline New York. Ze beïnvloedde daarmee haar 37,5 miljoen Instagramvolgers, 4,2 miljoen Facebookfans en 8,21 miljoen volgers op Twitter. Kendall Jenner heeft de storm van kritiek na het Pepsi-debacle doorstaan en scoorde deals met Adidas, Alexander Wang, Daniel Wellington en Topshop; zij is als tweede geëindigd op de lijst. Halfzus Kim Kardashian West neemt de vijfde plek in.

 
https://www.instagram.com/p/BdwVvFQn19M/

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on 
 


 
De top 20 wordt verder gevormd door:
4. Tom Daley
5. Kim Kardashian West
6. Jasmine Sanders
7. Taylor Hill
8. Karlie Kloss
9. Sofia Richie
10. Demi Rose Mawby
11. Snoop Dogg
12. Charlee Fraser
13. A$AP Rocky
14. Sam Quek
15. Chris Hughes
16. Adwoa Amoah
17. Steve Aoki
18. Joan Smalls
19. Yara Shahidi​
20. Slick Woods