Gwyneth Paltrows Goop gerapporteerd voor 'gevaarlijke marketing'

Gwyneth_Paltrow
0
0
1240

De Britse goededoelenorganisatie Good Thinking Society heeft een klacht ingediend bij Britse waakhonden over lifestylemerk Goop van actrice Gwyneth Paltrow vanwege valse gezondheidsclaims rond een aantal van de producten.

Good Thinking Society legde een klacht neer bij de National Trading Standards en de Advertising Standards Authority omdat Goop adverteert met 'potentieel gevaarlijk' advies en 'onbewezen' gezondheidsclaims.

Een van de producten is 'The Mother Load', voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden. Dit product zou 110 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde vitamine A voor volwassenen bevatten. Maar volgens onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mogen zwangere vrouwen geen supplementen gebruiken die vitamine A bevatten, vanwege de mogelijke risico's voor een ongeboren baby. Voor 'The Mother Load' betaal je ongeveer 100 euro.


Vaginal Eggs
Het is niet de eerste keer dat Goop onder vuur ligt. In september trof Paltrows bedrijf nog een schikking in een rechtszaak in Californië rond misleidende marketing. Het product 'Vaginal Eggs' zou een manier zijn om menstruatiecyclite reguleren en 'Flower Essence' werd verkocht als een geneesmiddel tegen depressies.

De waarschuwingen in de UK vallen samen met de verdere expansie van Goop in Europa. Onlangs opende het bedrijf een Europese webshop. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft