Google wil concurreren met Snapchat

Google wil concurreren met Snapchat
116

Google werkt samen met uitgevers aan een nieuw nieuwsproduct: Stamp. Stamp zou artikelen gaan weergeven op een mobiel magazine-achtige wijze, vergelijkbaar met Snapchats Discover-dienst, zo meldt onder meer The Wall Street Journal.

Stamp zou zijn ontwikkeld op basis van mediarelaties die Google al heeft vanwege een ander project: AMP. Dit project is gericht op het sneller laten laden van artikelen. ,,Het succes van het open source AMP-project is het resultaat van de continue samenwerking met publishers, waarbij we vroegtijdig werken aan features die er nog aan zitten te komen,” verklaarde Google in een statement. ,,Op dit moment hebben we dan ook niks aan te kondigen, maar we kijken ernaar uit binnenkort meer te delen.”

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft het moeilijk met alle copycats. Snap bedenkt steeds nieuwe manieren voor smartphone-communicatie. De populairste worden dan snel door Facebook vertaald naar eigen producten. Nu blijkt ook Google een ‘volger’ van Snap. Snap heeft namelijk onlangs de Discover-feature verbeterd en dat is de zoekgigant kennelijk ook niet ontgaan. Na het bericht in The Wall Street Journal over Google’s nieuwsproduct in Snap-stijl daalden de aandelen Snap, maar deze wisten zich nog voor het sluiten van de beurs te herstellen.