Google meest ‘authentieke merk’ in India

Google meest ‘authentieke merk’ in India
228

Google heeft de eer het meest ‘authentieke merk’ in India te zijn volgens de Cohn & Wolfe’s Authentic Brand Study van dit jaar, zo meldt The Drum. Het bedrijf laat daarmee onder andere Microsoft en Amazon achter zich. Die merken behaalden de tweede en de derde plek in het jaarlijkse onderzoek. De vierde, vijfde en zesde plekken zijn voor Maruti Suzuki, Apple en Sony.

De studie bestaat uit een combinatie van primair en secundair onderzoek. Zo zijn er gedurende twee maanden (mei en juni 2017) enquêtes afgenomen onder meer dan 15.000 respondenten waarin meer dan 1400 merken zijn meegenomen, waarvan er 200 wereldwijd opereren.

Donna Imperato, chief executive van het wereldwijde communicatiebureau Cohn & Wolfe zegt hierover: ,,consumenten willen vandaag de dag van bedrijven kopen die op een oprechte manier met hen communiceren. Ons onderzoek toont een verband aan tussen merken die zich authentiek gedragen en zo ook communiceren en hun mogelijkheid om consumenten naar zich toe te trekken en te behouden, waardoor zij, uiteindelijk, sterke ondernemingen bouwen.”

De studie naar het meest ‘authentieke merk’ wordt in totaal in 15 markten uitgevoerd, waaronder Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Indonesië, Italië, Singapore, Spanje, Zweden, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.