Formule 1 lanceert eigen kanaal voor de fans

Formule 1 lanceert eigen kanaal voor de fans
1558

Formule 1 kondigde op het Mobile World Congress aan dat het gaat beginnen met F1 TV, het eigen over-the-top (OTT) digitale kanaal. Met F1 TV wil de organisatie achter de snelste auto’s ter wereld een innovatieve manier entertainen om hen een optimale evaring van de Grand Prix te geven.

 
Via F1 TV biedt de Formule 1 al vanaf het komende 2018 Formule 1-seizoen live streams van iedere F1-race en toegang tot commentaar in verschillende talen en verschillende cameraposities, zonder dat het kijken onderbroken wordt door reclames. Het kanaal biedt ook toegang tot live-verslaggeving van alle oefen- en kwalificatieraces, persconferenties en interviews. De kijker kan zelfs meekijken met alle 20 on-board camera’s van de racers.

In het bericht op de site van Formule 1 wordt gesproken over ‘bijna twee dozijn’ landen waarin F1 TV te ontvangen zal zijn, waaronder Duitsland, Frankrijk, de VS, Mexico, België, Oostenrijk, Hongarije en grote delen van Latijns-Amerika. Nederland wordt dus niet genoemd. Het kanaal kan bekeken worden via desktop, internet en mobiele en tv-apps voor Amazon, Apple en Android.

F1 TV Pro zal tussen de 8 en de 12 dollar per maand gaan kosten. Ook komt er een goedkoper kanaal, F1 TV Access, waarmee de kijker de racetijden live kan volgen ondersteund door radiocommentaar en waarop de hoogtepunten van iedere raceweekend als samenvatting worden uitgezonden, maar zonder livevideo. De kijker krijgt ook toegang tot archiefbeeld van eerdere Formule1-races.

Frank Arthofer, Director of Digital and New Business, Formula 1: ,,Ons doel met F1 TV is simpel: onze fans de best beschikbare service bieden om live naar Grand Prix te kijken en hen de beste sport OTT-ervaring ter wereld te leveren.”
,,Ons doel met F1 TV is simpel: onze fans de best beschikbare service bieden om live naar Grand Prix te kijken en hen de beste sport OTT-ervaring ter wereld te leveren.”
Op de site van Formule 1 staat een promofilmpje.