Fitnessmerk: negeer goede voornemens en heb meer seks

Fitnessmerk: negeer goede voornemens en heb meer seks
170

Waar de meeste goede voornemens gaan over het stoppen met een slechte gewoonte of het starten van een goede, gooit fitnessmerk SoulCycle het dit jaar over een andere boeg. Met de ‘Screw Resolutions’-campagne stimuleert SoulCycle sporters om ‘dat verdomde koekje gewoon te eten’, ‘meer plannen te cancelen’ en ‘meer seks te hebben’.  

In een social video, static cards en een brief aan de sporters (‘riders’ genoemd) spoort het merk hen aan om te streven naar meer van wat hen gelukkig maakt en zich gewoon over te geven aan hun ‘zonden’.
,,Toen we over januari aan het denken waren en aan wat andere merken doen als het gaat om mensen vertellen dat ze moeten diëten of afvallen of dingen moeten afzweren in hun leven, wilden we een andere aanpak kiezen,” aldus SoulCycle marketingbaas Sarah Choi. ,,We wilden dat het zou gaan om het vieren van wie je bent en het omarmen van de dingen die maken wie we zijn.”
SoulCycle, vooral bekend vanwege de spinning-studio’s, zet ook de eigen instructeurs in voor de campagne. De 300 medewerkers van de 84 studio’s is gevraagd een foto van zichzelf te maken en daarbij een voornemen op te schrijven waar ze zich dit jaar niet aan zullen houden of iets op te schrijven dat ze dit jaar juist meer willen doen. ,,Zoals dat verdomde koekje gewoon eten of zichzelf niet te wegen, minder berichten te sturen of minder e-mails te schrijven,” verduidelijkt Choi.

De campagne markeert de start van de branding van het bedrijf in 2018 waarin de nadruk zal liggen op het prijzen van ‘riders’ om wie ze zijn. De bijbehorende campagne-video en meer info over de campagne van SoulCycle vind je op Ad Age’s Creativity Online.