Facebook wil tieners voor zich winnen met ‘stemapp’

Facebook wil tieners voor zich winnen met ‘stemapp’
218

Facebook heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe aankoop heeft gedaan waarmee het social mediabedrijf tieners hoopt aan te spreken. Tbh is een ‘polling app’ waarmee kinderen kunnen stemmen op vragen over hun vrienden. De app is erg populair onder Amerikaanse tieners en heeft binnen enkele maanden al 2,5 miljoen dagelijkse gebruikers.

De app probeert het gezellig te houden, door alleen vooraf goedgekeurde vragen met een positieve insteek toe te laten. Gebruikers maken de polls anoniem aan en vrienden ontvangen de resultaten in de vorm van een compliment.

Opvallend is dat de app pas in augustus gelanceerd is en nog niet eens in alle Amerikaanse staten te gebruiken is. Toch heeft de app in die korte tijd al een miljard poll-reacties ontvangen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tbh geregeld bovenaan de populariteitslijstjes van apps staat.

Facebook is er snel bij en kon het bedrijf relatief goedkoop (voor nog geen 100 miljoen dollar) overnemen. Daarvoor krijgen ze niet alleen de app, maar komen de vier oprichters ook in dienst van Facebook.

Zoals het er nu naar uitziet zal tbh vooralsnog blijven bestaan als standalone app. Dat dit in de toekomst zal veranderen, lijkt al wel vast te staan. Facebook zal de app hebben overgenomen om de functionaliteit in Facebook zelf te integreren om daarmee de jeugd weer meer aan zich te binden.