Facebook Messenger op je eigen website

Facebook Messenger op je eigen website
518

Bedrijven kunnen Facebook Messenger binnenkort embedden in hun eigen website. Hierdoor kan Messenger echt gaan functioneren als klantenservice chattool. Merken kunnen zowel via geautomiseerde bots als persoonlijk reageren op vragen die binnenkomen via Messenger. Ook kunnen betalingen dan direct vanuit het platform geaccepteerd worden.

Facebook maakte de nieuwe functies in Messenger 2.2 afgelopen week bekend in Lissabon tijdens de Web Summit. Voordat deze voor iedereen beschikbaar wordt, testen een aantal merken, waaronder Argos, Aviva en Zalando, eerst een bèta-versie van de update. Voor Facebooks hoofd Messenger-producten Stan Chudnovsky is het belangrijk dat klanten altijd weten of ze chatten met een bot of met een mens. ,,Het onderscheid moet zeer duidelijk zijn.”

Facebook Messenger houdt de gebruikers’ chatsessie constant live, zodat iedere interactie die een consument met een merk heeft op een plek te zien blijft, elke keer dat de klant een chatscherm opent. Het maakt daarbij niet uit of er gechat wordt via desktop, mobiel of tablet.

Merken kunnen Messenger ook gebruiken voor het versturen van gesponsorde content naar gebruikers met open chat windows. Ook kunnen zij deelknoppen toevoegen, waarmee klanten content die zij via de chat app ontvangen kunnen delen.

Volgens Chudnovsky is het echter niet zo dat Facebook alle conversaties en content die via Messenger verstuurd worden, checkt om gerichte advertenties te kunnen verspreiden. ,,De werkelijkheid is dat mensen Messenger tegenwoordig zoveel gebruiken dat de kans dat iets waarover ze gepraat hebben, als advertentie in hun browser verschijnt, steeds groter wordt. We gebruiken niemands microfoon en luisteren ook niet mee met conversaties om advertenties te kunnen targeten. Dat beloof ik je.”