Emoji’s versus het echte leven: It’s time to get real

Emoji’s versus het echte leven: It’s time to get real
188

Deze week lanceerde Newsworks, het marketingorgaan van de Britse nationale kranten, een advertentiecampagne waarin aangrijpende foto’s van echte conflictsituaties naast tweedimensionale emoji’s worden gezet. Newsworks wil hiermee laten zien dat het, juist nu, belangrijk is dat betrouwbare nieuwsmedia nieuwsverhalen blijven brengen waarin ze de complexheid van de wereld analyseren en duiden. Niet al het nieuws kan verkregen worden via sociale media. The Drum koos de campagne als ‘Ad of the Day’.

Gravity Road maakte de ‘It’s time to get real’-campagne die maandag gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk. Newsworks hoopt dat de campagne waarin de complexiteit van een nieuwsbericht tegenover het simplisme van een emoji wordt gezet, mensen aan het denken zet over de nieuwsbronnen die zij kiezen. De boodschap wordt nog aangezet door de strapline: ‘Newspaper brands provide a context you can trust. Be part of it’.

Newsworks’ chief executive Vanessa Clifford: ,,Van politieke onrust tot oorlogssituaties en terroristische activiteit, de huidige nieuws-arena heeft nieuwsmedia nodig die in de details achter de headlines duiken en het nieuws in al zijn complexiteit kunnen duiden. Uiteindelijk zijn kranten altijd goede verhalenvertellers geweest. Journalisten zijn in staat om de menselijkheid en emotie te vertalen en de analyses te geven die nodig zijn om een volledig beeld te krijgen.”