Een marketingclubje voor kalende mannen

Een marketingclubje voor kalende mannen
302

Met de slogan ‘Don’t Lose it! Hair Today, Hair Tomorrow’ probeert startup Keeps sinds dinsdag in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen in de soms wat schimmige wereld van online anti-kaalheidsmiddeltjes voor mannen. Maar Keeps claimt anders te zijn dan de rest. Deze startup stelt namelijk voor iedere online klant een persoonlijk programma samen, de middelen die je er tegen het kaal worden krijgt, zijn op doktersrecept en volledig toegespitst op jouw haarprobleem. Geen ‘wondermiddel’ dus dat iedere kalende man weer een volle haarbos belooft.

Twee oud-medewerkers van Google, Steven Gutentag and Demetri Karagas, lanceerden hun geesteskind op 16 januari. Adweek plaatst de startup in de trend waarin online retailers zich richten op een nichemarkt en daarin succes boeken met een ‘hypergepersonaliseerd’ productaanbod, zoals Birchbox (persoonlijk make-up-abonnement) en Stich Fix (persoonlijk kledingabonnement). Ook in Nederland schieten dit soort diensten als paddenstoelen uit de grond. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen voor sokken en scheerproducten of een persoonlijke online shopper.

Keeps vraagt je online een aantal vragen in te vullen, foto’s van jezelf te uploaden en vervolgens neemt een van de ‘teledokters’ contact met je op. Hij stelt een persoonlijk plan voor je samen dat het haarverlies in jouw situatie tegen zal gaan. Besluit je daar gebruik van te maken, dan reken je af en komen de producten maandelijks jouw kant op. De startup werkt samen met verschillende teledokters in de VS en de Amerikaanse Eagle Pharmacy, een mail-order apotheek. Gemak en efficiëntie staan voor de startup voorop; de doelgroep bestaat uit mannen met weinig tijd die gewoon een middel thuis willen krijgen dat voor hen werkt.