Duurzaamheid loont voor Unilever

Duurzaamheid loont voor Unilever
0
0
2166

Je merk verduurzamen, doe je allang niet meer alleen om de wereld een beetje beter te maken. Duurzaamheid is - meestal - ook gewoon goed voor je winst. En dat je dan ook nog iets goeds doet, is mooi meegenomen. Zo meldt Unilever deze week dat de duurzame merken van het concern het afgelopen jaar 46 procent sneller groeiden dan de andere merken. Daarmee zijn deze merken, waartoe onder meer Dove, Lipton en Knorr behoren, goed voor 79 procent van de omzet van het concern in 2017.

De cijfers van Unilever laten zien dat consumenten nog steeds bezig zijn met duurzaamheid en dat de vraag naar duurzamere alternatieven blijft stijgen. Merken doen er blijkbaar goed aan te blijven kijken naar mogelijkheden om hun productie te verduurzamen. Bij Unilever wordt naar eigen zeggen continu onderzocht hoe de commerciële belangen van het bedrijf en de duurzame doelen die de organisatie zich gesteld heeft in het eigen duurzaamheidsplan (USLP, Unilever’s Sustainable Living Plan), in evenwicht blijven. Het concern kijkt daarbij onder andere naar de impact die het heeft op het milieu, het gebruik van grondstoffen en de arbeidsomstandigheden van de eigen medewerkers en die van toeleveranciers.

,,Sinds we USLP in 2010 hebben gelanceerd, hebben we altijd open gesproken over de voortgang,” zegt Paul Polman, chief executive bij Unilever. ,,We hebben goede vooruitgang geboekt in het voldoen aan veel van de ambitieuze doelen die we onszelf gesteld hebben. Het feit dat onze duurzame merken blijven groeien, laat zien dat dit een business model is dat werkt. We willen ook transparant zijn over wat we nog moeten doen. Dit is van belang, omdat openheid zorgt voor vertrouwen, wat erg belangrijk is voor ons bedrijf.” Unilever maakt hierbij onder andere gebruik van blockchain en de input van de eigen medewerkers.

Meer hierover lees je in dit artikel van The Drum.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft