Doritos komt met ‘vrouwvriendelijke’ chips

Doritos komt met ‘vrouwvriendelijke’ chips
492

Nu we juist een beetje los beginnen te komen van dat denken in mannen- en vrouwenzaken, denkt PepsiCo, het moederbedrijf van onder andere Doritos, erover om ‘vrouwvriendelijke’ chips op de markt te brengen. De chips kraakt minder, is minder ‘messy’ en - heel belangrijk - ze zitten in een kleiner zakje, zodat ze in je handtas passen.

Een beetje lef hebben ze dus wel bij de chipsmaker; met dit plan gaat het bedrijf lijnrecht in tegen de tijdgeest van genderneutraliteit en emancipatie. Indra Nooyi, global chief executive bij PepsiCo, kwam met het nieuws in een podcast van Freakonomics Radio. Ze vertelde daar dat de verschillende seksen verschillend snackgedrag vertonen en dat uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen er niet van houden hun vingers af te likken na een chipje of luidruchtig te eten in het bijzijn van anderen. Dit bracht haar kennelijk op een idee.

Het plan kan rekenen op de hoon van social mediagebruikers, zoals blijkt uit de tweets die BBC naar aanleiding van het bericht deelt op de website. Of de speciale vrouwenchips er echt gaan komen, is dan ook maar de vraag. Over een concrete datum wordt in ieder geval niet gesproken. Misschien wordt het wel zomaar 1 april voor het zover is.

Als de ‘lady chips’ er al komen, want een woordvoerder van Doritos stuurde, na de ophef die binnen de kortste keren ontstond door het interview, een e-mail waaruit AdAge citeert: ,,We hebben al een Doritos voor vrouwen - die heten Doritos, en miljoenen mensen genieten daar dagelijks van. Tegelijkertijd weten we dat voorkeuren continu veranderen en zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze consumenten te bereiken.”

https://twitter.com/JulieOwenMoylan/status/960280227728580609