Doe-het-zelf design bij Hornbach

Doe-het-zelf design bij Hornbach
1624

De Deense designer Sigurd Larsen ontwierp een designer loungestoel die iedereen zelf kan maken. Gewoon met spulletjes die te koop zijn bij de doe-het-zelfzaak. Het is een idee van Hornbach: doe-het-zelf design. De nieuwste campagne draait dan ook niet om adverteren, maar om de uitdaging.

De samenwerking met designer en architect Larsen is tot stand gekomen via bureau Heimat. Larsen ontwierp de ‘Werkstuck Lounge Chair’ met producten van de Hornbach en de stoel moet de eerste uit een reeks meubelstukken worden. Voor de andere items uit de reeks ‘Werkstuck Editions’ zal het bedrijf steeds de expertise inschakelen van een andere bekende designer.

Zie je al een plat Ikea-bouwpakket voor je? Dan heb je het mis. Dit doe-het-zelfpakket moet je zelf samenstellen in de bouwmarkt, waarna je er zelf mee aan de slag moet. In een ‘Builder’s Book’ word je stap voor stap meegenomen in de productie van ieder onderdeel van je zelfgemaakte designmeubelstuk. Naast instructies bevat het boek ook een lijst met de benodigde materialen en tools. Reken op ongeveer 130 euro voor de onderdelen die je nodig hebt voor de Lounge Chair, plus 18 euro voor het instructieboek.

De designer loungestoel zal gepromoot worden via social en digitale video’s. Larsen omschrijft de stoel in het persbericht als ,,een stoel die voldoet aan alle standaarden voor goed design, en die toch bereikbaar is voor iedereen. We dagen mensen uit om net dat stapje extra te zetten en ‘m eigenhandig te bouwen. Mensen zullen zich toch wel anders voelen over een prachtig meubelstuk als ze het zelf gemaakt hebben. Het laat zien wat je kan doen met een beetje goed design en je eigen handen. En ik vind het idee prachtig.”