De Bijenkorf maakt feestetalages interactief

De Bijenkorf maakt feestetalages interactief
376

Met een evenement in Den Haag heeft de Bijenkorf de etalages van het warenhuis voor dit feestseizoen onthuld. De etalages tonen ons ‘alles voor de meest magische tijd van het jaar’ met wondere werelden onder de sterrenhemel en wit besneeuwde kerstbomen. Ook het paard van Sinterklaas is aanwezig, maar van Piet zien we alleen nog twee voetjes de schoorsteen in verdwijnen. Nieuw zijn de interactieve etalages.

,,Het hele jaar werken wij aan de ontwikkeling van onze feestelijke etalages,” vertelt Vincent Sturkenboom, creatief directeur van de Bijenkorf. ,,‘Alles voor de meest magische tijd van het jaar’ is dit keer ons thema. Ieder jaar willen we alle voorbijgangers inspireren en verrassen. Dat doen we nu voor het eerst ook met interactieve etalages. Voorbijgangers worden zo zelf onderdeel van de etalage.”

Voorbijgangers maken met een druk op een knop een foto van zichzelf of ze kunnen iets laten bewegen in de etalage. Er is bijvoorbeeld een grote ‘snowglobe’ onder een mistletoe. Mensen kunnen hier hun kus op de foto zetten en deze uiteraard direct uploaden naar een speciaal ingesteld Bijenkorf X-mas Instagram-account. In andere etalages zitten er sleeën of klim-Pietjes in die snowglobe die gaan bewegen als een passant de knop indrukt.

Acht kinderen onthulden de etalages afgelopen week samen met acteur Niek Roozen en de Visual medewerkers van de Bijenkorf Den Haag. De etalages in Den Haag zijn in het verleden meerdere malen bekroond met TINK awards.