De 5 belangrijkste nieuwe uitvindingen van Google

De 5 belangrijkste nieuwe uitvindingen van Google
25984

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google, de I/O 2016, zijn vijf belangrijke aankondigingen gedaan. Juliette Piepers zet ze voor je op een rijtje.

 
1 Slimme woonkamerassistent
Google wil niet alleen je smartphone veroveren, maar ook je woonkamer. Er is al een slimme rookmelder, beveiligingscamera en router. Maar nu komen ze met Google Home, een speaker met microfoon. Je kunt hiermee vragen stellen zoals welk weer het wordt, maar ook producten bestellen zoals een taxi of eten. De ingebouwde speaker speelt ook muziek af met diensten zoals Spotify of Play Music.

 
2 Google Instant Apps
Met deze technologie is het mogelijk een Android-app te gebruiken zonder dat je deze direct op je tablet of telefoon hoeft te installeren. Handig! Vooral als je gewoon tijdelijk even een app nodig hebt. Je scant voortaan een code, waarna automatische de app wordt geopend. Zo neemt de app geen ruimte in op je telefoon en hoef je alleen apps te installeren die je vaker gebruikt.

 
3 VR-bril en controller
Er bestaat al een Google VR-bril gemaakt van karton, de Cardboard, die je met je smartphone gebruikt. Maar dit jaar komt er een opvolger: de Daydream. Deze bril is mooier en sterker en wordt gemaakt door fabrikanten als Samsung en HTC. Ook heeft de bril een controller waarmee je in de virtuele wereld iets kan selecteren of oppakken.

 
4 Auto besturen met Android
Google heeft al een systeem waarmee je jouw smarthpone aan je auto kunt koppelen (Android Auto). Hiermee kun je tijdens het rijden gemakkelijker navigeren, bellen of muziek afspelen. Maar in nieuwere auto’s is het nu ook mogelijk om de airco te bedienen, elektrische ramen te openen en de deurvergrendeling te besturen.

 
5 Chatten en videobellen met Allo en Duo
Google gaat de stijd aan met WhatsApp en FaceTime door twee nieuwe chatfuncties te bieden: Allo en Duo. Allo is een zeer uitgebreide chatdienst waarbij je veel functies hebt. Duo daarintegen is juist erg simpel en laat je snel met iemand videochatten. Beide apps hebben een end-to-end-encryptie zodat de inhoud van je chat niet voor anderen in te zien is.