Coca-Cola kiest voor storytelling

Coca-Cola kiest voor storytelling
312

In een nieuwe corporate branding campagne die Coca-Cola onlangs lanceerde in de Verenigde Staten wil het bedrijf vooral benadrukken dat het meer is dan ‘alleen maar’ Coca-Cola. Met #CocaColaRenew zet Coca-Cola zichzelf op de kaart als duurzaam frisdrankbedrijf met oog voor zijn omgeving.

In de commercials, die worden uitgezonden op de Amerikaanse tv-stations, laat Coca-Cola zien dat het producten in het assortiment heeft van biologische thee tot kokoswater. Ook komt het werk van de Coca-Cola Foundation aan bod, een stichting die zich inzet voor een duurzame wereld, en wordt aandacht besteed aan hoe het bedrijf omgaat met partnerbedrijfjes in lokale gemeenschappen die voor de frisdrankgigant werken.

,,De toegenomen lokale aard van ons flessensysteem brengt ons in de positie om een nog grotere impact te maken op de gemeenschappen waarin we leven, werken en opereren,” aldus Stuart Kronauge, senior VP marketing en president van de USA operations voor Coca-Cola -Noord-Amerika, in een blogpost. ,,Dit is het perfecte moment om onszelf opnieuw te introduceren als een toonaangevende werkgever en leverancier en te laten zien wie we zijn, waar we voor staan, en wat me maken en verkopen.”