Chinese consument test nieuwe Nikes in videogame

Chinese consument test nieuwe Nikes in videogame
2206

Een loopband in de winkel om je nieuwe sportschoenen uit te proberen, is gebruikelijk. Maar Nike heeft hier als marketingstunt een dimensie aan toegevoegd. Het sportmerk heeft in China loopbanden gekoppeld aan een, op Super Mario, geïnspireerde game. Chinese consumenten kunnen hierop hun potentiële nieuwe Nike’s eerst uittesten in de videogame. Door te lopen op de loopband rennen ze virtueel langs de Chinese Muur, Mt. Fuji of een bamboebos vol panda’s.

De campagne en de videogame ‘Reactland’ zijn bedacht door Wieden + Kennedy Shanghai. In de schoenenwinkel kan de klant een schoen uitkiezen die hij wil testen en een avatar voor in de game maken. Vervolgens gaat hij de loopband op en het spel in. In de game moet hij vervolgens binnen drie minuten zoveel mogelijk punten scoren. Om te springen over obstakels krijgt de klant ook een controller in hun handen. ‘Reactland’ kan gespeeld worden in winkels in Shanghai, Beijing, Guangzhou en Chengdu.

Chinese consumenten zijn sociaal en delen graag. Daarom krijgt de speler aan het einde van zijn game een video van 10 seconden mee waarin hij of zij door Reactland rent.

https://youtu.be/OU-LPZFqmew