Chinese AliExpress populair in Nederland

Chinese AliExpress populair in Nederland
344

De best bezochte e-commerceshop in Nederland? Dat is Marktplaats. Met op afstand gevolgd door de Chinese webshop Aliexpress.com. Dat blijkt uit de monitor van SEMRush, dat onderzocht welke tien webshops het populairste zijn onder Nederlanders.

Met elke maand maar liefst 4,5 miljoen bezoekers die de site afspeuren naar koopjes of nieuwe producten mag Marktplaats.nl zich de populairste e-commerce website onder Nederlanders noemen. Op de tweede plek staat met ruim 2,8 miljoen bezoekers de relatieve nieuwkomer op de Nederlandse markt: aliexpress.com. De derde best bezochte e-commerce website is Booking.com met bijna 2,5 miljoen bezoekers. De top tien is de uitkomst van een onderzoek naar de bezoekersstatistieken van alle Nederlandse e-commerce websites in juli 2017, uitgevoerd door Online marketingplatform SEMrush.

De rest van de top tien wordt ingenomen door respectievelijk bol.com, rabobank.nl, abnamro.nl, apple.com, ah.nl, mediamarkt.nl en ziggo.nl. Als de buitenlandse online retailers en webshop eruit gefilterd worden, vullen zalando.nl, wehkamp.nl en thuisbezorgd.nl de nummers acht tot en met tien in.

Zoekmachines zijn een belangrijk middel voor webshops om gevonden te worden. Bol.com is van de deelnemers het best vindbaar (op basis van cijfers organisch zoekverkeer) door mensen die zoeken naar relevante producten. Bol.com wordt gevolgd door apple.com en op de derde plaats komt beslist.nl.