Canal Digitaal biedt ‘internet-tv’

Canal Digitaal biedt ‘internet-tv’
338

De Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie, Canal Digitaal, heeft bekend gemaakt ook televisiekijken via internet (IPTV) aan te gaan bieden. Voor de verkoop hiervan werkt Canal Digitaal samen met andere partijen. Klanten van Canal Digitaal kunnen op basis van hun kijkgedrag en wensen zelf een keuze maken voor tv via satelliet of internet. De uitbreiding van het aanbod volgt op de introductie van verschillende nieuwe features in juni, waaronder TV Gemist en de WatsOnTV Messenger chatservice. De tv-aanbieder speelt met de wijzigingen in op veranderende wensen van tv-kijkers.

,,Consumenten willen gemak, flexibiliteit en een ruim aanbod in content als het om tv-kijken gaat,” aldus Andrei Noppe, VP Technical Operations van de M7 Group, eigenaar van onder meer Canal Digitaal. ,,Vanuit de mogelijkheden die de techniek ons biedt, spelen we daar nu op in met zowel satelliettelevisie en televisiekijken via internet. Anno 2017 kunnen we niet meer spreken over één type televisiekijker, maar heeft iedereen andere behoeften en wensen als het gaat om kijken naar tv-content.”

Christiaan Puper, Managing Director Eviso Nederland (business partner Canal Digitaal) zegt over de uitbreiding van het aanbod: ,,We hebben alles in huis om onze positie op de televisiemarkt te versterken en dat gaan we dus doen ook. We gaan met onze verschillende manieren van tv-kijken het meeste complete tv-aanbod van Nederland presenteren aan alle tv-kijkers.”

Canal Digitaal heeft de ambitie om haar aandeel in de televisiemarkt te vergroten en hoopt dit met deze uitbreiding te bereiken. Vanaf begin november start de promotie voor televisiekijken bij Canal Digitaal via internet met een multimediale campagne op onder meer televisie en internet.